Hozzávalók / 2 adag
A kacsához | A káposztához |
|
|
Elkészítés
A kacsacombok bőrét kicsit bevagdossuk. A fűszereket a sóval egy mozsárban megőröljük, és a kacsacombokat bedörzsöljük vele mindkét oldalukon. A zúzott fokhagymát is a húsba dörzsöljük. Az így előkészített húst legalább két-három órán keresztül hagyjuk pácolódni, de akár már előző este is elkészíthetjük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
A káposztát a torzsája kivételével legyaluljuk, és besózzuk.
Amíg a káposzta a sóban pihen, a sütőt előmelegítjük. A befűszerezett kacsacombokat egy sütőzacskóba tesszük, jól lezárjuk, a zacskót kicsit megszurkáljuk (például egy hegyes fogpiszkálóval), hogy a gőz ne szakítsa szét sütés közben. 60 percig sütjük, de ha nagyok a combok, még egy negyedórát rátehetünk.
Amíg a hús sül, elkészítjük a káposztát. A vöröshagymát laskára szeleteljük, és a zsírban megdinszteljük. Hozzáadjuk a mézet, kicsit megkaramellizáljuk, s beletesszük a kicsit kinyomkodott (nem kell nagyon kifacsarni) káposztát. A mozsárban megőrölt köménnyel és borssal fűszerezzük. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet.
Amikor a kacsa megpuhult, a sütőzacskót felvágjuk, s bőrével felfelé még 5-10 percig sütjük, míg szép színt kap.
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!