Mi az a szuperélelmiszer?
Az utóbbi években mindenki arra ösztönöz minket, hogy legyünk egészségtudatosak. Ennek elengedhetetlen része az elegendő testmozgás, illetve hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek különösen jó hatással vannak a szervezetünkre. A szuperételek (superfood) listája évről évre bővül: ezek olyan finomságok, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ezért extrán jót tesznek a szervezetünkkel. Persze van bőven furcsaság - maca por vagy tengeri moszat - ezek között a szuperkaják között, ám végre kiderült, itthon is akad ilyen.
A villányi superfood
A villányi borvidék és az itt működő Bock Borászat is híres vörösborairól, amelyek különlegességüket az itt termő kékszőlőfajtáknak köszönhetik. Ezúttal viszont nem a kiváló borok, hanem a kékszőlő feldolgozása után nagy mennyiségben rendelkezésre álló szőlőmagoké a főszerep.
A borászat létrehozott egy korszerű kékszőlőmag-feldolgozó üzemet, valamint egy innovatív és egyedi gyártási technológiát is kifejlesztett, amelyek segítségével a Bock hagyományos kékszőlőmag-alapú termékei mellett egy új, a kékszőlőmag és a szőlőhéj értékes hatóanyagait megőrző és azok felszívódását jelentősen növelő, rágható tablettát is kínál ezentúl az egészségtudatos vásárlók számára.
A kutatások alapján akár mikroőrlemény, akár olaj, akár tabletta formában fogyasztva, a villányi kékszőlő, illetve annak magja és héja igazi magyar „superfood”, mivel rendkívül gazdag antioxidáns hatású polifenolokban, amelyek természetes módon járulnak hozzá szervezetünk önvédő mechanizmusainak hatékonyabb működéséhez.
Forrás: femcafe.hu
Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!