Időjárás-jelentés

Tombol az őszi nyár

   

 


Kedden nem érvényesül hazánkban semmilyen fronthatás, csapadék továbbra sem várható. A délelőtt folyamán apró gomolyfelhők néhol eltakarhatják a napsütést, de a nap további részében délután kellemes, élvezhető nyárias melegre van kilátás. A szél mérsékelt délkeleti lesz.

 

Hajnalban 14, 19 fok várható, míg a napi hőmérséklet csúcsértéke napközben 27, 33 fokot is elérheti. Késő estére 20, 26 fokra hűl vissza a levegő hőmérséklete.

 

ORVOSMETEROLÓGIA

Kedden nem érvényesül hazánkban semmilyen fronthatás, ennek köszönhetően a frontérzékenyek fellélegezhetnek. Az őszi meleg kellemesen hat a szervezetre, hangulatra, immunrendszerre. Azonban akik érzékenyek a hirtelen napi hőingadozásra, a melegre azok fáradékonyságot tapasztalhatnak, illetve nehezebb lesz a koncentrációjuk. A meleg és az erős UV sugárzás miatt fogyasszunk minél több folyadékot, kerüljük a fizikai megterhelő tevékenységeket! Az idősek, a szív- és érrendszeri betegek vigyázzanak magukra, tartózkodjanak árnyékos terekben. A koronavírus elkerülése végett továbbra is ügyeljen a higiéniára, mosson gyakran kezet és kerülje a zsúfolt tereket, viseljen zárt terekben maszkot!

 

KÖZLEKEDÉSMETEROLÓGIA

A közlekedés során vezetés közben a napszemüveg továbbra is hasznos lehet, különösen az alacsony napállás miatt. Hajnalban a hűvösebb völgyekben és vízparti területeken pára, ködfoltok csökkenthetik le rövid időre a látástávolságot. Balesetmentes közlekedést kívánunk, vezessen óvatosan!


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2020-09-14 16:35:11

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség