Nádai Anikó bizakodó a műtét után

A műsorvezető beszámolt a betegségéről

   

 A műsorvezető ma árulta el közösségi oldalain, hogy méhnyakrák miatt kellett megműteni, Már jól vanás otthon lábadozik, adta hírül azt érte aggódó rajongóinak. Anikó most az RTL Klub Reggeli című műsorában mesélte el, hogyan derült ki a probléma nála, illetve, hogy mire számíthat ezek után.


Anikó a műsorban mesélte el, hogy rettentően félt, amikor egy általános szűrővizsgálaton kiderült konizációs műtétre lesz szüksége. Kiemelte, hogy minden második nő hasonló helyzetben van, mint ő, és ez a szám ijesztő.


Többek között beszélt édesanyja elvesztéséről is:
„Azt tudni kel, hogy én körülbelül fél évvel ezlőtt veszítettem el az édesanyámat, daganata volt neki, nem ez a típus, viszont azt mondom, hogy ha ez időben fel lett volna ismerve, lehet, hogy a mai napig velem lenne, meg az unokájával. Jöhetnek nekem itt az emberek azzal, hogy mennyire fontos az, hogy pozitívan álljunk hozzá, meg minden, hogy fejben dől el, de ez nem igaz. Az én édesanyám volt a legbátrabb, a legegyüttműködőbb, élni akart, nagyon szeretett volna velünk maradni, de hiába, ha az ember nem jár el rákszűrésre.”
Saját betegségével kapcsolatban bízik benne, hogy még időben elkapta a betegséget, próbál pozitív maradni és várja a szövettan eredményét.


A megbetegedések, és a halálozás aránya arra mutat, hogy a daganatos betegek többsége előrehaladott állapotban kerül kórismézésre és kezelésre az egészségügyi ellátórendszerbe, amikor a beteg még kezelhető ugyan, de eredményes gyógyításának a kilátásai már korlátozottak. Ez a helyzet annak ellenére, hogy az orvostudomány mai állása szerint a daganatos betegségek miatt bekövetkezett halálozás egy jelentős hányada elkerülhető lenne.


Az elkerülhető halálokok körébe tartoznak azok a daganatos betegségek, amelyek korai, még tünetmentes állapotban szűrővizsgálattal felismerhetőek, mert ezek idejében elkezdett kezelésével még teljes gyógyulás érhető el. Ha Magyarországon a lakosság legalább 70%-a részt venne az egészségügyi ellátórendszer által felkínált szűrővizsgálatokon, a szervezett szűrés bevezetését követő 5-7 éven belül évente mintegy 1.500-2000 személy idő előtti halálozása elkerülhető lenne. Ez jelentősen hozzájárulna a népesség egészségi állapotának javulásához.

Forrás: blikk.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség