Schumacher fia átveszi a stafét

A 2021-es szezonban Forma 1-es pilóta lesz.

   

 A Haas tegnap jelentette be, hogy Nyikita Mazepin lesz az egyik versenyzője a 2021-es idényben. Az amerikai istálló nem is várt sokáig az orosz csapattársának megnevezésével: szerdán reggel közölte, hogy Michael Schumacher fia, Mick ül majd a másik autóban a következő szezonban. Nyolc év után tehát folytatódik a Schumacher-sztori a Forma 1-ben.


Idén még a hétvégén súlyos balesetet szenvedett Romain Grosjeannal és a dán Kevin Magnussennel állt rajthoz az amerikai bázisú Forma-1-es istálló. Jövőre egy teljesen új csapatot építenek Észak-Karolinában.
Kedden bejelentették, hogy a milliárdos, Dmitrij Mazepin 21 éves fia, Nyikita Mazepin lesz az egyik pilóta. Az orosz nem kevés pénzért vásárolta be magát az F1-be, most pedig igazi védjeggyel erősítettek. A Forma-2-es bajnokságot egy versenyhétvégével a vége előtt vezető Mick Schumacher is a csapat tagja lett, amit hivatalos oldalán is közölt a Haas. Az idei szezonban 10-szer állhatott a dobogóra, Monzában és Szocsiban pedig annak tetejére is.


„Nagyon örülünk, hogy Micket köszönthetjük a csapatunkban. A Formula–2-es bajnokság minden versenyzőnek jó ugródeszka, az idei év pedig a sorozat történetének egyik legerősebb idénye. Mick több futamot is megnyert, dobogós helyezései voltak, mindezt egy olyan évadban, amikor kivételes tehetségek voltak a mezőnyben. A teljesítménye alapján kiérdemelte, hogy bemutatkozhasson a Formula–1-ben is” – mondta a Haas csapatvezetője, Günther Steiner.


„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy jövőre a Forma-1-es rácsra állhatok. Szeretném kifejezni hálámat a szüleimnek. Tudom, mi mindennel tartozok nekik. Mindig is hittem abban, hogy megvalósíthatom F1-es álmaim. És hálás vagyok minden rajongónak, akik támogatottak engem ezen az úton. Köszönet a Haasnak is, hogy ezen az úton együtt indulhatunk el” – mondta Michael Schumacher 21 éves fia.


Mick karrierjét a család és Michael korábbi menedzsere, Sabine Kehm egyengeti. Az autóversenyző elmondta, sosem zavarta, amikor az édesapjával hasonlították össze, hiszen a bálványának és egy nagyon különleges embernek tekinti.


Forrás: Index


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2020-12-02 16:27:27

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség