Tízezer családnak segít az Adni Öröm! jótékonysági akció

A vásárlók idén több mint 18 millió forint értékű adománykártyával támogatták a rászorulókat.

   

 Tízezer családnak segít az Adni Öröm! jótékonysági akció, a vásárlók idén több mint 18 millió forint értékű adománykártyával támogatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR karácsonyi adománygyűjtő programját - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország Kft. kedden az MTI-vel.

A felajánlások révén a szeretetszolgálat tízezer nehéz sorsú családnak tud élelmiszercsomagot eljuttatni karácsony előtt. A SPAR az akció zárásakor pedig egy felajánlást tett, miszerint megduplázta a vásárlói adományok értékét, ezzel is segítve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászorulókat támogató programjait. Így összességében 36 millió forint pénzadománnyal zárult az idei Adni Öröm! akció - olvasható a közleményben.
Mint írják, immár 24. alkalommal rendezték meg az Adni Öröm! karitatív akciót. A karácsonyi adománygyűjtésen idén adománykártyák megvásárlásával lehetett támogatást adni a rászoruló embereknek. Az akció 105 kijelölt üzletben és az áruházlánc online shopjában zajlott.


Az összegyűlt összegből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tízezer egységcsomagra való tartós élelmiszert vásárolt, amelyet a rászoruló embereknek még karácsony előtt eljuttat. A SPAR felajánlása pedig elősegíti, hogy a nélkülöző emberek a 2021-es évben is jelentős támogatáshoz jussanak.


"Az élelmiszercsomagokat a szeretetszolgálat által támogatott rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékos családtaggal, nehéz körülmények között élő emberek kapják. Az adományt előzetesen összeállított címlista alapján házhoz viszik a karitatív szervezet munkatársai, a hajléktalan emberek pedig a nappali melegedőkben vehetik át a számukra összeállított csomagot" - idézi a közlemény Romhányi Tamást, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét.

Forrás: MTI


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2020-12-22 14:12:12

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség