82 éves korában elhunyt Sas József

A Blikk írta meg, a hírt a család is megerősítette.

   

A lap már január elején beszámolt arról, hogy a humorista koronavírus fertőzéssel került kórházba, ahol kapott ugyan oxigént, de nem kellett lélegeztetőgépre csatolni. Múlthéten még arról szóltak hírek, hogy jobban van, viszont állapota mégis romlásnak indult. Az utolsó napokban senkit nem engedtek be hozzá, szerettei sem tudtak elbúcsúzni tőle.

2018-ban már egészségi állapotára hivatkozva lemondott fellépéseket, illetve 2019-ben thaiföldi nyaralása során kétoldali agyvérzést kapott. A helyi kórházban sikerült stabilizálni állapotát, onnan betegszállító repülővel szállították haza. A járványhelyzetben feleségével együtt nagyon óvatosak voltak, igyekezték óvni egészségüket.
Feleségével, Komjáti Zsuzsával 1977 óta házasok voltak, két gyereket neveltek fel. Munkássága során megkapta a Jászai Mari-díjat, az Érdemes művész elismerést, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2003-ban pedig a Kiváló művész-díjat.

A színészt napokon belül, szűk családi körben helyezik végső nyugalomra a Kozma utcai temetőben. (Telex)
 

Kép:  Soós Lajos/MTI/MTVA


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-01-18 15:40:17

További híreink

09:05

Zsinórban a harmadik Pixar-filmet költöztetik a Disney+-ra. Mozi kontra streaming, üzlet kontra művészet, sokadik menet.

Tovább
Cs 08:55

Nincs megállás az e-kereskedelem bővülésében.

Tovább
Sz 08:52

A covid-19 elleni vakcinákban használt mRNS-technológia terén végzett úttörő kutatásaiért, az orvostudomány radikális átalakításához való hozzájárulásáért tünteti ki a Solvay vegyipari konszern Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát, a University of Pennsylvania adjunktusát. A 300 ezer euróval járó Science for the Future Solvay-díjat 2022. március 29-én Brüsszelben, a belga király jelenlétében adják át.

Tovább
K 10:43

A tavaly májusi adatokhoz képest szürkehályog-műtétre közel hatezerrel többen, míg csípőprotézis-operációra kétszer annyian várakoznak jelenleg.

Tovább
Sz 08:31

Az ír kormány döntése az italkereskedésekben, vegyesboltokban és az áruházakban értékesített alkoholt is érinti.

Tovább
Sz 08:29

A nagy kérdés az, zavar lehet-e az Adidas- és a Nike-termékek piacán?

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség