Felfüggesztett börtönt kapott egy élettársát bántalmazó rendőr

Egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

   

Jogerősen egy év és nyolc hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság azt a rendőrt, aki bántalmazta és fenyegette élettársát - tájékoztatta a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kedden az MTI-t.

A rendőr ellen könnyű testi sértés, személyi szabadság megsértése és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.Az ügyről korábban azt közölték, hogy a törzsőrmester tavaly áprilisban szabolcsi lakóhelyén összeveszett élettársával, akit bántalmazott: a haját húzta és erősen megragadta a nyakát. A sértett később tanúvallomásában elmondta, hogy élettársa már korábban is többször bántalmazta, majd rá akarta venni, hogy vonja vissza a feljelentését.

Ennek érdekében többször felhívta telefonon a sértettet, és szülei jelenlétében azzal fenyegette meg, hogy "vérfürdőt rendez", ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát. A vádlott azt is felajánlotta a sértettnek, hogy ha a feljelentés visszavonása után hamis vád bűncselekménye miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti - közölték.


A Nyírbátori Járásbíróságon kedden tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerést elfogadta, és a vádlottat - az ügyész indítványával egyezően - egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, katonai büntetésként pedig lefokozta, amivel a férfi elveszítette munkáját.

Forrás: MTI


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-02-16 13:13:55

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség