Változás a magyarországi Bosch csoport vezetőségében

A vezetői tisztséget Szászi István veszi át augusztus 1-től.

   

A magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét Szászi István veszi át augusztus 1-től - közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön.

Szászi István 17 éve dolgozik a Bosch csoportnál, 2019-ben nevezték ki a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének. A tájékoztatás szerint Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a jövőben a Bosch csoport Törökország és a Közel-Kelet régiójának elnökeként folytatja munkáját.

A közlemény szerint a magyarországi Bosch csoport folyamatosan bővült Daniel Korioth vezetése alatt. A vállalatcsoport meghatározó szerepet tölt be a régióban, a Bosch kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává vált.

Mint írják, a vállalatcsoport Daniel Korioth vezetésével folyamatosan kiemelkedő pénzügyi eredményeket ért el Magyarországon. A legutóbbi adatok szerint a Bosch 2019-ben teljes magyarországi árbevételét - beleszámítva a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységeket is - 1465 milliárd forintra (4503 millió euró) növelte, ami 11 százalékos emelkedés az előző évhez képest.

Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 259 milliárd forintra (796 millió euró) nőtt, ami 3 százalékos emelkedés. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat.
Daniel Korioth jelentős stratégiai beruházásokat indított el a magyarországi Bosch minden telephelyén. A legfontosabb beruházási projekt, a Campus 2 építése is az ő Magyarországon töltött ideje alatt kezdődött. A Budapesti Fejlesztési Központ egyre meghatározóbb helyszíne a Bosch világméretű fejlesztéseinek, legyen szó önvezető autózásról vagy elektromobilitásról.

Daniel Korioth 2018-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést. Az elismerést a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésében és a hazai befektetések ösztönzésében betöltött jelentős szerepe, valamint példamutató vállalatvezetői tevékenysége elismeréseként kapta.

Forrás: MTI, Bosch

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-05-06 13:17:49

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség