Jelentősen nőtt a Masterplast árbevétele és nyeresége az első negyedévben

38,2 millió euró árbevételt ért el az idei első negyedévben.

   

A Masterplast csoport 38,2 millió euró árbevételt ért el az idei első negyedévben, 53 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, adózott eredménye csaknem 2,8 millió euró volt, több mint tízszerese a tavalyi első negyedévinek - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) meghaladta a 4,3 millió eurót, ami csaknem négyszerese az előző év ugyanezen időszakának. A társaság közölte: fennállása legmagasabb forgalmát és eredményét érte el a szezonálisan leggyengébb első negyedévben.

A Masterplast Nyrt. fő tevékenysége az építőipari szigetelőanyagok gyártása és értékesítése. A negyedéves beszámoló szerint nőtt az alaptevékenység forgalma, amihez jelentősen hozzájárult az új német gyártócég működése, valamint folytatódott a tavaly decemberben elindult egészségügyi védőruha értékesítés is.

A társaság az MTI-hez elküldött közleményében kifejtette: Magyarországon a kormányzati támogatások ösztönző hatása mellett továbbra is élénk piaci környezetben folytathatta munkáját. A leányvállalati és export országokban szintén kedvező volt a piaci helyzet, az európai országok többségében a járvány újabb hullámának tudatosabb kezelése mellett az építőipar és az egészségipar is erősen indította az évet, ami jelentős keresletnövelő hatással bírt.

Jelezték azt is, hogy a korábban nem tapasztalt drasztikus alapanyag-áremelkedések és beszerzési nehézségek komoly kihívás elé állították a társaságot az év első hónapjaiban, ennek ellenére sikeres volt a gyártás alapanyagellátásának biztosítása.

Összességében a stabil belföldi teljesítmény nyújtotta alap, a német és az egészségipari értékesítés vártnál gyorsabb felfutása, valamint a leányvállalati és export országokban elért bővülés segítette az eredmények elérését - közölte a Masterplast.

A Masterplast részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír a szerdai kereskedést 3500 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb jegyzési ár 3580 forint volt, a legkisebb 578 forint.

Forrás: MTI

Kép: masterplast.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-05-20 12:41:38

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség