OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók

Közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából.

   

Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az Önkéntes véradó virtuális kártyával hétfőtől - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából az MTI-vel.

A szervezet vasárnapi közleménye szerint június 14-étől minden donor rendelkezhet Önkéntes véradó virtuális kártyával, amelyet telefonon egy ingyenes applikációval lehet megjeleníteni, de akár pdf-formátumban is letölthető vagy plasztikkártya is kérhető belőle.

A kártyával a donorok a véradástól számított fél éven belül több mint ezer kiskereskedőnél, helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen. A rendszeres véradók különböző fokozatú, véradási számuknak megfelelő kártyát kapnak, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek - ismertették.

Azt írták: ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók térítésmentes segítségére.

A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a koronavírus-járvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás folyamatos volt Magyarországon, és az OVSZ mindent megtesz azért, hogy folyamatos is maradjon - emelték ki.

Hozzátették: "június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni."

Bővebb információk és az elfogadóhelyek listája az applikációban és a www.ovsz.hu/hu/hirek/onkentes-verado-kartya oldalon található.

Forrás: MTI


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-06-14 08:46:41

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség