Gellér Sándorra emlékeztek születésnapjának évfordulóján

Az Aranycsapat tartalékkapusa 1925-ben ezen a napon született.

   

Az 1996-ban elhunyt labdarúgó Szent Miklós sírkertben található sírjánál megtartott eseményen Lomnici Zoltán elnök és ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat Testület elnöke, illetve tagja, valamint Nagy Bálint, Keszthely polgármestere vett részt - derül ki az Aranycsapat Testület MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Lomnici Zoltán felidézte, hogy az erdélyi Szásznagyvesszősön született Gellér Sándor pár percig pályán volt az évszázad mérkőzésén, amelyen a magyar válogatott 1953-ban, Londonban 6-3-ra legyőzte Anglia válogatottját. Hozzátette: a kapus a budapesti visszavágón is szerepet kapott, és bár nem lépett pályára, de az 1952-es helsinki olimpia és az 1954-es svájci világbajnokság idején is tagja volt a magyar labdarúgó-válogatott keretének. Utalt arra, hogy Gellér Sándor az MTK örökös bajnoka, aki csapattársa volt az Aranycsapat két meghatározó tagjának, Hidegkuti Nándornak és Lantos Mihálynak.

Ifj. Buzánszky Jenő elmondta, az édesapjától tudja, hogy Grosics Gyula annak idején a Gellér iránti tiszteletből kért cserét a londoni találkozón.

Ifj. Gellér Sándor, a kiváló labdarúgó fia labdaszedőként vett részt az évszázad mérkőzésének budapesti visszavágóján, a magyar kapu mögött állt, amikor Grosics hátra fordulva azt mondta neki: " rögtön jön az apád". Néhány perc múlva Gellér el is foglalta helyét a magyar kapuban.

Gellér Sándorról sokáig nem tudták, hogy Keszthelyen nyugszik, a sírját Iglódi Endre fedezte fel a sírkertben.

Forrás: MTI


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-07-12 13:21:51

További híreink

11:13

Egy 1999-es törvény különösen megnehezíti a temetkezési szolgáltatók helyzetét az infláció és energiaválság közepette.

Tovább
11:12

Készlethiány, alapanyaghiány, csomagolóanyag-hiány. Szegény Pilóta kekszet az ág is húzza.

Tovább
11:11

A januári ötszázalékos emelés óta a kormány már másodszor fizet inflációkövető kiegészítést a két és fél millió nyugdíjasnak. A gazdasági mutatók alapján prémium is várható, és a tizenharmadik havi nyugdíj sem marad el – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Tovább
11:10

A Ryanair-nél még sosem indult ilyen erősen az ősz, a Wizz Air utasforgalma pedig 52 százalékkal nőtt éves alapon szeptemberben.

Tovább
11:09

A termosztátokat lejjebb kell állítani és a bojlereket is le kell csavarni a Nemzetközi Energiaügynökség szerint Európában a télre készülve.

Tovább
11:00

A társasházak jellemzően az alapkamat mértékével emelik a közös költség tartozásokat, ami 2000-ben volt utoljára annyira magas, mint most.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség