Kézilabdacsarnok épül Halásztelken

Letették a Bocskai István Református Oktatási Központ és a Halásztelki BSE kézilabdacsarnokának alapkövét szerdán.

   

Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinatának lelkészi elnöke áhítatában egyebek mellett arról beszélt, hogy a sport arra tanít, mit jelent külső és belső fegyelemmel élni. Az építkezés a hitről is szól és a jövőről, mert aki kőből épít, az a jövőnek épít - mondta.

Papp Kornél, az oktatási központ főigazgatója az eseményen felidézte, hogy 2015-ben alakult meg az iskola mellett a Halásztelki Bocskai István Sportegyesület (Halásztelki BSE), és elsőként a vívószakosztály jött létre, majd 2018-ban elindult a kézilabda-szakosztály is. 2019-ben a Halásztelki BSE elnyerte a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) támogatását, amelynek segítségével 23,3 millió forint társaságiadó-felajánlást gyűjthetett, és ennek segítségével elkészülhettek az engedélyezési és a kiviteli tervek.

Tavaly októberben az MKSZ 690,3 millió forint támogatást ítélt meg, amelyhez a Bocskai István Református Oktatási Központ 293,6 millió forint önrészt biztosít.

Az ünnepi eseményen Bóna Zoltán, a térség országgyűlésiképviselője hangsúlyozta, hogy az intézmény a 2 évestől a 20 éves korosztályig szolgálja a fiatalokat.

Szabó Tibor polgármester arra emlékeztetett, hogy az eredetileg mezőgazdasági szakmunkásképző iskolaként létesített középiskola fenntartói jogát 1999-ben vette át a református egyház, az intézménynek jelentősen átalakult a feladatellátása és emelkedő pályára állt.

Az MKSZ képviseletében Rupp István versenyigazgató úgy fogalmazott, hogy egy dinamikusan fejlődő fiatal városhoz és egy olyan közösséghez kerül a támogatás, amelyik tenni akar és akik számára ugyanolyan fontos a közösségépítés, mint a kézilabdasport.
Az új, kétszintes sportcsarnok összterülete 2500 négyzetméter, és várhatóan jövő szeptemberre készül el.

Forrás:MTI


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2021-07-15 08:36:54

További híreink

12:00

Hány szakasza van itthon az adatfelvételnek? Hogyan biztosítják az adatok anonimitását? Hogyan igényelhető kód az online kitöltéshez, ha eddig nem kaptuk meg a kódot? Miért van összefüggés egy mozgólépcső kialakítása és az egészségi állapottal kapcsolatos kérdés megválaszolása között? Miért nem kell többször személyes népszámlálást tartani? – ezekre a népszámlálással kapcsolatos kérdésekre is válaszolt Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Tovább
11:59

A mellékvízóra nyolc évig használható, és nem érdemes túlfutni a határidőn. A villany- és a gázórák htelességi ideje tíz év.

Tovább
11:58

Állítólag több deci üzemanyag is kifolyik az autóból, ha a benzinkútnál a kattanás után is beleeröltet még néhány deci benzint.

Tovább
11:56

Kelendő lett a hatósági áras tüzelő. Az állami tűzifaprogramban az utóbbi hetekben több tízezren jelezték, hogy vásárolnak a maximalizált árú fából, amely az ország szinte összes erdészetében igényelhető, fontos tudni azonban, hogy háztartásonként legfeljebb tíz köbméter a megvásárolható mennyiség – számolt be az M1 Híradó.

Tovább
11:40

Tavaly minden hatodik, idén már csak minden hetedik balatoni vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Tovább
11:25

Csütörtökön napos idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség