A laborok a negyedik hullámban is tízmilliókat kaszálhatnak a Covid-tesztekkel

Ráadásul egyre több az olyan intézmény, ahol mintavételt végeznek.

   

 Az Mfor.hu összefoglalója szerint már nagyon színes az a vállalkozói kör, amelyik a koronavírus-járvány sokadik hullámában is tesztelni fogja a magyarokat. A Covid-biznisz pedig elég nagy pénzeket mozgat, ami az elvégzett tesztek utáni pénzmozgáson is látszott: többen százmilliós profitot hoztak össze.


A portál abból indult ki, hogy az 5,5 millió oltott ellenére sok olyan magyar lehet, akit az újabb járványhullám komolyabban fog érinteni, így tesztelésre is szüksége lehet. Ezen pedig ismét a különböző tesztelő-cégek és laborok kereshetnek sokat.

A cikkben kitérnek rá, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán elérhető egy lista, amiben a mintavétel céljából felkereshető intézményeket nevezik meg. A felsorolás hosszú, és szerintük „ebből is látszik, hogy Magyarországon virágzik a Covid-biznisz”. A portál ezután számba veszi a különböző tesztárakat, amik tényleg elég változatosak. Egyes szűrőállomásokon 10 ezer forintot, máshol 30-at is elkérnek. A például az OTP-s Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Budai Egészségközpont szeptember 1-től iskolás korú gyerekeket (6 éves kortól) is szűr koronavírusra. Ez 18 ezer forintba kerül, a betegség utáni kivizsgálási csomag viszont 87 ezer.

Példaként hozzák fel a Corden International (Magyarország) Kft.-t is, ami a PCR-teszt mellett IgG antitest szerológiai vizsgálatot is végez. Az Mfor szerint a Corden 2016–2019 között 1,6-2,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított, 2020-ban viszont 5,6 milliárd forintra ugrott a bevételük.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

09:45

Várszegi Gábor ingatlanos cégétől egy európai befektetési alap vásárolta meg a Fotex Plázát az Mfor szerint.

Tovább
09:43

A minőségre viszont várhatóan nem lesz panasz, bár sok múlik majd a borászok szakértelmén.

Tovább
09:39

A munkájukat elveszítő fiatalok 37 százaléka a járvány miatt vált állástalanná. Bár 17 százalék azóta már talált állást, 20 százalék még mindig álláskereső.

Tovább
Cs 08:22

A teljes korszerűsítés a tervek szerint 2022-ben fejeződik be.

Tovább
Sz 08:38

Elkezdődött a Stonehenge restaurálása, mint sok másnak, a klímaválság ennek az ősi építménynek sem tett jót.

Tovább
Sz 08:31

Mintegy 15 milliárd forint értékű beruházással bővíti kisállateledel-gyárát a Mars. A Csongrád-Csanád megyei üzem jelenleg 1000 főnek ad munkát, és 50 országba szállítja termékeit.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség