Az Easy Jet kikosarazta a Wizz Airt, zuhanni kezdtek a részvények

Meredeken zuhanni kezdett az Easy Jet részvényárfolyama, miután a cég jelezte, hogy visszautasított egy befektetői ajánlatot.

   

 Iparági hírek szerint a Wizz Air vásárolta volna fel a céget. Az Easy Jet jelentős tőkebevonásra és hitelfelvételre készül, hogy túlélje a járvány miatti válságot.


Az EasyJet részvényei 10 százalékos mínuszban is jártak, miután a légitársaság bejelentette, hogy visszautasított egy felvásárlási ajánlatot. Az Easy Jet szerint a visszautasítás indoka az volt, hogy a részvénycserét tartalmazó ajánlatban az ő részvényeik árfolyama alulértékelt volt – írta a Bloomberg híre alapján a Portfolio.

A felvásárlási ajánlatot tett céget nem nevezték meg, de iparági források alapján előzőleg sajtóhírek arról szóltak, hogy a rivális Wizz Air akarta felvásárolni az Easy Jetet. A felvásárlási szándékot a Wizz Air sem erősítette meg.

A Reuters közben arról adott hírt, hogy az Easy Jet 1,7 milliárd dolláros tőkebevonást hajt végre, emellett 400 milliós hitelt is felvesz, hogy átvészelje a koronavírus-járvány miatti rossz helyzetet, ami miatt 4500 munkahelyet már kénytelen volt megszüntetni.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

09:45

Várszegi Gábor ingatlanos cégétől egy európai befektetési alap vásárolta meg a Fotex Plázát az Mfor szerint.

Tovább
09:43

A minőségre viszont várhatóan nem lesz panasz, bár sok múlik majd a borászok szakértelmén.

Tovább
09:39

A munkájukat elveszítő fiatalok 37 százaléka a járvány miatt vált állástalanná. Bár 17 százalék azóta már talált állást, 20 százalék még mindig álláskereső.

Tovább
Cs 08:22

A teljes korszerűsítés a tervek szerint 2022-ben fejeződik be.

Tovább
Sz 08:38

Elkezdődött a Stonehenge restaurálása, mint sok másnak, a klímaválság ennek az ősi építménynek sem tett jót.

Tovább
Sz 08:31

Mintegy 15 milliárd forint értékű beruházással bővíti kisállateledel-gyárát a Mars. A Csongrád-Csanád megyei üzem jelenleg 1000 főnek ad munkát, és 50 országba szállítja termékeit.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség