Háromból két otthonban van felújított bútor a használt szekrénysorok és polcok országában

Negyedével többen keresik a használt bútorokat nyárhoz képest – derül ki a Jofogas.hu online felméréséből. Az apróhirdető szerint a vevők leginkább a szekrénysorokat és a polcokat keresik, nagy részük 50 ezer forintot szán rájuk, és sokan állnak neki a bútorfelújításnak.

   

 A használt szekrények, szekrénysorok és polcok országa vagyunk, ettől csupán a Somogy és a Zala megyei háztartások térnek el – írja közleményében a Jofogas.hu, amely a hazai használtbútor-piacot elemezte saját forgalma, illetve egy online kérdőív alapján, amelyet 8200-an töltöttek ki. Az apróhirdető oldal azt követően vágott bele ebbe, hogy jelentős, júniushoz képest 25 százalékos emelkedést észlelt a használt bútorok iránti keresletben, de a tavaly szeptemberi adatokhoz képest is számottevő a növekedés. A trendet már tavasszal is érezni lehetett.

 

A nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a legtöbben (37 százalék) legfeljebb 50 ezer forintot szánnak használt bútorra, és 24 százalékuk akár 150 ezer forintig is elmegy, de minden tizedik válaszadó még ennél is többet költ egy-egy darabra. A bútorok közül a legnépszerűbbek tömörfából, illetve a laminált bútorlapból/farostlemezből/rétegelt lemezből készültek.

Aki használt bútort vásárol, leginkább a kedvező árért teszi, de sokan keresik a ritkaságszámba menő, antik vagy kereskedelmi forgalomból már kifutott bútorokat, és ugyancsak sokak vásárolnak használtat a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva. Utóbbi kettő kiemelten fontos, hiszen így hozzá tudunk járulni a környezeti terhelés csökkentéséhez is – írták.

„A bútorok értéke javítással vagy felújítással megtartható, kreatív megoldásokkal pedig még növelhető is. Felmérésünk szerint a Jófogás felhasználói leginkább csiszolással, festéssel, pácolással vagy kárpit áthúzásával, a bátrabbak pedig kicsit bonyolultabban, üvegezéssel, mozaikozással, bőrfestéssel vagy LED világítás beépítésével lehelnek új életet a bútordarabjaikba. Kétharmaduk otthonában ennek megfelelően található is valamilyen általuk felújított, emiatt pedig teljesen egyedi használt bútor” – idézték a közleményben Palocsay Gézát, a Jófogást üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját.

És melyek a leginkább keresett bútorfajták? Egyértelműen a szekrények, szekrénysorok és polcok, kivéve Somogy és a Zala megyét, ahol az előbbiben a konyhabútorok, utóbbiban pedig a fotelek, kanapék és ülőgarnitúrák a legkapósabbak. Az öt legkeresettebb bútor kategóriájában országos szinten még felbukkannak az ágyak, matracok, illetve az asztalok, székek is.

A Jofogas.hu szerint sokan kínálnak ingyen elvihető és felújítandó bútorokat is, ezért az apróhirdető október közepétől közösségimédia-kampányt indít a termékek meghosszabbított élettartamáról, és felújítási tippeket is adnak.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség