Már autót vezet Erzsébet királynő

Alig néhány nappal azután, hogy az orvosai eltanácsolták a hivatalos programoktól, a 95 éves uralkodót vezetni látták Windsorban.

   

 II. Erzsébet királynőről köztudott, hogy a lovak mellett a vezetés a másik kedvenc hobbija, így amikor csak teheti, volán mögé ül. (Sőt, 18 éves korában, a második világháborúban teherautó-sofőrként teljesített szolgálatot, illetve autószerelőnek is kiképezték. A királynő a királyi család egyetlen női tagja, aki belépett a fegyveres erőkbe, és ő az egyetlen élő államfő, aki szolgált a második világháborúban.)


Nemrég kórházba került, és orvosai tanácsára legalább két hetet pihenéssel kell töltenie, emiatt több programot is le kellett mondania, mint amilyen a Glasgowban megrendezett, jelenleg is zajló COP26 klímakonferencia, amin fia, Károly herceg helyettesíti őt, ráadásul a jövőben mindig kisérővel kell megjelennie. (De ez csak az egyik olyan szabály, amelyhez igazodnia kell.)

Azonban a 95 éves uralkodó úgy tűnik, nem ágyban képzeli el ezt az időszakot: hétfőn már a metálzöld Jaguárja kormánya mögött ült kendőt és napszemüveget viselve – a szemtanúk szerint a corgijait vitte ki a windsori birtokra sétálni. Ez volt az első alkalom, hogy nyilvánosan megjelent a a kórházban tett látogatása óta.

A Buckingham-palota szerint nincs ok az aggodalomra, a királynő jó egészségnek örvend, és bár a nagyobb rendezvényeket valóban kihagyja az elkövetkező hetekben, de „ez idő alatt továbbra is végezhet könnyű, íróasztalos feladatokat, beleértve néhány virtuális meghallgatást” – idézi a BBC.

A királynő egész októberben elég elfoglalt volt, az egyik hivatalos eseményen pedig sétapálcát kellett használnia. A szóvivője szerint mindezek ellenére csak vonakodva fogadta el orvosai tanácsát, hogy ne vállaljon szerepléseket, október 26-án például videokonferencia keretében fogadta a nagyköveteket a windsori kastélyból.

Boris Johnson, brit miniszterelnök – aki hetente találkozik egy személyes audiencián a királynővel – is megerősítette, hogy Erzsébet „jó formában van”. A miniszterelnök így nyilatkozott: „Csak követnie kell az orvosai tanácsát, és pihennie kell, és szerintem ez a legfontosabb. Az egész ország minden jót kíván neki.”

 

forrás: https://www.noklapja.hu/

kép forrása: https://www.noklapja.hu/

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség