Így szorítaná 4 év alá flottája átlagéletkorát a Wizz Air

Giga-megrendelést kapott az Airbus: 255 keskeny törzsű A321 modellt kell leszállítania négy légitársaságnak, köztük a Wizz Airnek, ami 102 ilyen gépet rendelt. Ezek 2025 és 2027 között érkeznek majd meg a lgitársasághoz.

   

 A Váradi József, az egyik leggazdagabb magyar vezette Wizz Air az elsők között volt azon európai légitársaságok között, amelyek idén nyáron vissza tudtak állni 2019-es, vagyis a koronavírus előtti kapacitásukra.

Most újabb gépeket rendeltek: a BNN Bloomberg beszámolója szerint az Indigo Partners tulajdonában álló légitársaságok közül a Wizz Air mellett a Frontier amerikai diszkont légitársaság 91, a mexikói Volaris 39, a chilei Jetsmart Airlines pedig 23 repülőgépet rendelt. Az ügylet értékét 30 milliárd dollárra becsülik.

A Forbes.hu kérdésére a Wizz Airnél elmondták, egy ilyen mértékű növekedés az útvonalak számának növekedésével is jár, emellett pedig folyamatosan cserélik le a régebbi repülőgépeiket, hogy minél fiatalabb, modernebb és környezetkímélőbb legyen a flotta.

Jelenleg 5,1 év a flotta átlagéletkora, ám az új beszerzésekkel ez folyamatosan csökken. 2024-re 3,6 évvel, 2026-ra pedig 3,2 évvel terveznek. A Wizz-gépek a pandémiát megelőző időszakban átlagosan naponta közel 13 órát repültek. Ez jóval meghaladja a hagyományos légitársaságok repülőgépeinek üzemidejét, amely szintén a pandémia előtt a 7-8 órát érte csak el.

Jó évre számítanak


A most megrendelt repülőgépek zöme 2025 és 2027 között érkezik majd a Wizz Airhez, de már most is folyamatosan veszi át a légitársaság az új repülőgépeket. 2022-ben több mint 30 új repülőgép átvételét tervezik.

Az idei kilátásokról azt írták, a továbbra is bizonytalan és gyakran változó környezet ellenére jó évre számítanak. Nyáron a 2019-es kapacitásuk több, mint 100 százalékát üzemeltették és bár a tél ismét keresletcsökkenést hoz, mindent megtesznek, hogy a lehető legtöbb járatot üzemeltessék.

forrás: forbes.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség