Újabb válságtól tart a turizmus a járvány negyedik hullámának gyorsulása miatt

A forgalmas nyár után most – ha teljes lezárás lesz a vírus miatt – összeomlás következhet a szektorban.

   

 Egyre több céges rendezvényt, év végi bulit, valamint foglalást mondanak le az emberek a koronavírus negyedik hullámának gyorsulása miatt – derült ki az RTL Klub Híradójából. A csatorna arról számolt be, hogy az ágazat vezetői szerint a forgalmuk a járvány előtti töredékére esett, dolgozóik viszont biztos megélhetést szeretnének.

Ilyen a fővárosi New York Kávéház is, ahol a jelenlegi forgalom csupán 60-70 százaléka a járvány előtti szintnek. Az év végi rendezvényektől sem remélnek sokat, csupán hatmillió forintos bevétellel számolnak annak ellenére, hogy a korábbi években ennek a tízszeresét könyvelhették el bevételként.

A foglalások visszamondása a szállodákban több tízmillió forintos kiesést jelent. A szállodaszövetség szerint abban bíznak, hogy az ünnepek alatt az emberek nagyobb kedvvel fognak utazni, viszont ha teljes lezárás jön, akkor még 30 ezer ember hagyhatja el a pályát, vagyis sok helyen az újranyitás is ellehetetlenül.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

09:05

Zsinórban a harmadik Pixar-filmet költöztetik a Disney+-ra. Mozi kontra streaming, üzlet kontra művészet, sokadik menet.

Tovább
Cs 08:55

Nincs megállás az e-kereskedelem bővülésében.

Tovább
Sz 08:52

A covid-19 elleni vakcinákban használt mRNS-technológia terén végzett úttörő kutatásaiért, az orvostudomány radikális átalakításához való hozzájárulásáért tünteti ki a Solvay vegyipari konszern Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát, a University of Pennsylvania adjunktusát. A 300 ezer euróval járó Science for the Future Solvay-díjat 2022. március 29-én Brüsszelben, a belga király jelenlétében adják át.

Tovább
K 10:43

A tavaly májusi adatokhoz képest szürkehályog-műtétre közel hatezerrel többen, míg csípőprotézis-operációra kétszer annyian várakoznak jelenleg.

Tovább
Sz 08:31

Az ír kormány döntése az italkereskedésekben, vegyesboltokban és az áruházakban értékesített alkoholt is érinti.

Tovább
Sz 08:29

A nagy kérdés az, zavar lehet-e az Adidas- és a Nike-termékek piacán?

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség