Részlegesen lezárták a világ legnagyobb kikötőjét

A nagy kérdés az, zavar lehet-e az Adidas- és a Nike-termékek piacán?

   

 Ningbo nemcsak Kína, de a világ legforgalmasabb kikötőjévé is vált az elmúlt években – írja a pekingi Global Times. A lezárás előzménye az, hogy néhány Covid-esetet regisztráltak Ningbo egyik városrészében. Kína ragaszkodik a zéró tolerancia elvéhez a koronavírussal kapcsolatban – különösen most, amikor a február elején kezdődő téli olimpiára készülődnek. A lezárt körzetben több gyár is működik, amelyeket le kellett állítani a zárlat miatt.

 


A hatóságok igyekeznek csökkenteni a zárlat következményeit: más helyekről kamionsofőröket és rakodómunkásokat irányítottak át Ningbo kikötőjébe.

A Shenzou International, amely az Adidas és a Nike fontos kínai beszállítója, alaposan felkészült a helyzetre. Egy kínai szakértő úgy nyilatkozott a Global Timesnak, hogy a Shenzou International át tudja csoportosítani úgy a termelést a különböző gyárai között, hogy fontos exportérdekek ne kerüljenek veszélybe. Csen Csing, a Technológiai és Stratégiai Kutató intézet igazgatóhelyettese szerint a Covid-járvány idejére már előre kidolgoztak egy tervet, amelyet a lezárások idején alkalmazni lehet. Nemcsak a termelést, de a szállítást is át tudják irányítani, vagyis a részleges zárlat által sújtott Ningbo helyett, ehhez más kikötőket keresnek Kína keleti tengerpartján. Az Adidas és a Nike emiatt nem fog lemondani a kínai beszállítókról – zárja cikkét a Global Times.

Forrás: hvg.hu

Fotó: hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

09:05

Zsinórban a harmadik Pixar-filmet költöztetik a Disney+-ra. Mozi kontra streaming, üzlet kontra művészet, sokadik menet.

Tovább
Cs 08:55

Nincs megállás az e-kereskedelem bővülésében.

Tovább
Sz 08:52

A covid-19 elleni vakcinákban használt mRNS-technológia terén végzett úttörő kutatásaiért, az orvostudomány radikális átalakításához való hozzájárulásáért tünteti ki a Solvay vegyipari konszern Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát, a University of Pennsylvania adjunktusát. A 300 ezer euróval járó Science for the Future Solvay-díjat 2022. március 29-én Brüsszelben, a belga király jelenlétében adják át.

Tovább
K 10:43

A tavaly májusi adatokhoz képest szürkehályog-műtétre közel hatezerrel többen, míg csípőprotézis-operációra kétszer annyian várakoznak jelenleg.

Tovább
Sz 08:31

Az ír kormány döntése az italkereskedésekben, vegyesboltokban és az áruházakban értékesített alkoholt is érinti.

Tovább
Sz 08:29

A nagy kérdés az, zavar lehet-e az Adidas- és a Nike-termékek piacán?

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség