Ez a világ leghosszabb neve, több mint ezer betűből áll

Texasban még törvényt is változtattak, hogy legalább az anyakönyvi kivonatba beleférjen a név.

   

 Sandra Williams mindenképpen egyedi nevet akart adni a lányának, ezért a lehető legbiztosabb módszert választotta, olyan hosszú nevet adott neki, amilyet csak tudott – írja a Mirror.

A kislány 1984. szeptember 12-én született, és Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams néven anyakönyvezték.

Már ez a név sem rövid, a szülők szerint viszont nem volt elég hosszú, ezért három héttel később módosítást kérelmeztek, az új név pedig nem kevesebb, mint 1019 betűből állt.

A kislány új neve így

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarnae renquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchellecaundenesh eaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenvaunetradevonneya vondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzadawnefriendsettajessicanneles ciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaundrieaquenttaekatilyaevea”shauwneorali aevaekizzieshiyjuanewandalecciannereneitheliapreciousnesceverroneccalovelia tyronevekacarrionnehenriettaescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloies alynnecsiannemerciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetia quaniaenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavernellchishankcarl inaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionnemiariasarahtashabnequcka gailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentescacraigneckadellanierstellavonnemyiat angoneshiadianacorvettinagodtawndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquin ettesequioadaurilessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoajohny aetheodoradilcyana lett.

A kislány anyakönyvi kivonata így több mint 60 centiméteres lett.

Ilyen hosszú névvel elég nehéz boldogulni a világban, ezért a nőt barátai és családja egyszerűen csak Jamienek szólítják.

1997-ben, amikor kislány 12 éves volt, meghívták Oprah Winfrey beszélgetés műsorába. Williams elmondta, hogy azon túl, hogy azt akarta, hogy lányának teljesen egyedi neve legyen, a Guinness-rekordok könyvébe is be akart kerülni.

Jamie „eredeti” neve egyébként olyan terjedelmes volt, hogy még törvényt is változtattak miatta Texasban, már csak olyan hosszú nevet lehet adni egy gyereknek, ami belefér a születési anyakönyvi kivonat „név” rovatába. A ma 37 éves nő korábban szintén megküzdött a saját nevével, elmondása szerint úgy tudta csak megtanulni, hogy felmondta egy kazettára és többször is lejátszotta magának.

A leghosszabb vezetéknév Guinness-rekordja egyébként 1914-ből származik, 747 betűből állt, itt el tudja olvasni.

Szöveg és kép: 24.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2022-01-06 09:01:21

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség