Kinyit a novemberben leégett Tamási Termálfürdő

A fürödni vágyók a szabadban található 38 fokos termálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait.

   

 2021.november 1-én kigyulladt és hatalmas lángokkal égett a termálfürdő tetőszerkezete Tamásiban, a tüzet valószínűleg elektromos zárlat okozhatta. A sajnálatos tűzeset miatt – melyben szerencsére személyi sérülés nem történt – Tolna megye és a régió közkedvelt fürdőjét bezárták.

A káresemény megtörténte óta az üzemeltető és Tamási Város Önkormányzata folyamatosan azon dolgozott, hogy a Tamási Termálfürdő minél előbb újra fogadhassa a pihenni és feltöltődni vágyó vendégeit, tájékoztat közleményében a település önkormányzata.

Ennek eredményeképpen örömmel jelentjük be, hogy a Tamási Termálfürdő 2022. január végével részlegesen újra megnyitja kapuit – írják.

Mit jelent a részleges nyitás?

A fürdő szaunavilága teljes kapacitással – finn szaunák, infra szaunák, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, kneipp medencék és hideg vizes csobbanó – üzemelhet a tervek szerint. A fürdő exkluzív szaunamesterei a hét minden napján különleges szauna programokkal, felöntésekkel várják a szauna szerelmeseit.

A fürödni vágyók a szabadban található 38 fokostermálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait.

Hogyan állnak a felújítási munkálatok?

A kárfelmérést követően a tűzben megsérült tetőszerkezet állagmegóvását szolgáló ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan megkezdődnek.

Mikor indul a fejlesztés?

A fürdőn jelentős fejlesztésekre pályázott Tamási Város Önkormányzata, aminek előkészítésére támogatást nyertek a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-től még2020 decemberében. A tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása van folyamatban.

Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben történik majd

– fogalmaznak a közleményben.

A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit a termálfürdő, 2023-tól pedig a fejlesztés során megvalósuló új élményelemekkel várja a vendégeket.

Forrás: 24.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2022-01-12 09:02:45

További híreink

09:05

Zsinórban a harmadik Pixar-filmet költöztetik a Disney+-ra. Mozi kontra streaming, üzlet kontra művészet, sokadik menet.

Tovább
Cs 08:55

Nincs megállás az e-kereskedelem bővülésében.

Tovább
Sz 08:52

A covid-19 elleni vakcinákban használt mRNS-technológia terén végzett úttörő kutatásaiért, az orvostudomány radikális átalakításához való hozzájárulásáért tünteti ki a Solvay vegyipari konszern Karikó Katalint, az SZTE kutatóprofesszorát, a University of Pennsylvania adjunktusát. A 300 ezer euróval járó Science for the Future Solvay-díjat 2022. március 29-én Brüsszelben, a belga király jelenlétében adják át.

Tovább
K 10:43

A tavaly májusi adatokhoz képest szürkehályog-műtétre közel hatezerrel többen, míg csípőprotézis-operációra kétszer annyian várakoznak jelenleg.

Tovább
Sz 08:31

Az ír kormány döntése az italkereskedésekben, vegyesboltokban és az áruházakban értékesített alkoholt is érinti.

Tovább
Sz 08:29

A nagy kérdés az, zavar lehet-e az Adidas- és a Nike-termékek piacán?

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség