Bill Gates: Új világjárvány közeleg

A Microsoft társalapítója, az egészségügyi kérdésekben egyre gyakrabban felszólaló Bill Gates szerint résen kell lennünk, mert a koronavírus után újabb pandémia törhet ki, de immár egy másik kórokozó miatt.

   

 Bill Gates volt a vendége a minap zajlott Munich Security Conference-nek, ahol elsősorban biztonságtechnikai témában kérdezték őt. A Microsoft társalapítója ugyanakkor nem kerülhette el azt a másik dolgot sem, ami ugyanúgy kihatással van a napjainkra: ez pedig a koronavírus-járvány.

Gates-nek – aki sokak világlátásával ellentétben nem felelős a pandémiáért – az az általános vélekedése, hogy a koronavírus után egy újabb világjárvány törhet ki. Ezt azonban valószínűleg egy másik kórokozó okozza majd. Azzal nyugtatta ugyanakkor közönségét, hogy most még a „ma” van, a koronavírus elleni küzdelmünk pedig jól áll: szerinte az oltásoknak köszönhetően drámaian csökkent a súlyos megbetegedések miatti kockázat.


Gates ugyanakkor rámutatott: nem szabad hátra dőlnünk, az orvostechnológia fejlesztése mindennél fontosabb. Ha pénzt fordítunk rá, úgy hatékonyabban védekezhetünk a jövőbeni betegségek ellen is – hangsúlyozta a milliárdos a CNBC összefoglalója szerint.

Gates maga is dollár százmilliókat adományozott vakcinafejlesztésre, a konferencián pedig úgy vélekedett: a jövőben sokkal gyorsabban kell reagálnunk. A milliárdos ezután arra szólította fel a kormányokat, hogy azok már most fektessenek be a kutatásokba. „Egy következő világjárványra nem olyan drága felkészülni. Ez nem olyan, mint az éghajlatváltozás. Ha racionálisan cselekszünk, időben elkapjuk” – magyarázta az egészségügyi kérdésekben is egyre gyakrabban felszólaló üzletember.

Forrás: hvg.hu
Kép: hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2022-02-23 09:47:36

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség