Brutális árakkal nyit holnap a Sziget, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Fesztiválos infláció. Annyi baj legyen, lassan teltház lesz a Sziget több napján is – az árlista mellett a legfontosabb tippeket is összegyűjtöttük.

   

Sorjáznak a nagy sztárok az idei Szigeten, ennek köszönhetően rohamtempóban fogynak a jegyek: a szerdai, Dua Lipa nevével kecsegtető napon például a kiadható belépők több mint 95 százaléka elfogyott. Hiába a jegyárak ugrása, úgy látszik, a nemzetközi és a hazai közönség is kiéhezett a két szezonnyi kényszerpihenő után visszatérő fesztiválra. Az italok-ételek áraival azonban sokan csak a belépést követően szembesülnek először.


A nagyszínpad előtti közönségnél viszont úgy látszik, az infláció jobban tombol, emiatt érdemes figyelni, hol és mennyit vásárolunk.

A hivatalos árlista (a részletekért kattints a fentebb lévő galériára!) alapján

a csapolt Dreher 1290,
a cider 1590 forint,
a dobozos sör 1390 forint,
a vodka, whiskey, pálinka és rum (4 cl) átlag 1950 forint,
a Paulus bora decinként 690 forint lesz
A fél literes üdítőkért 890 forintot, az ásványvízért 850-et, a koktélokért pedig 4 és 6 ezer forint körül kell fizetni.

Nagyot ugrottak az árak
A Redditen talált 2019-es árlista alapján kétségkívül sok minden változott a két éves kihagyás alatt.

Az 1400 forintos átlagos rövidital árak 39,2 százalékkal,
a csapolt Dreher 72 százalékkal,
az üdítők 56 százalékkal kerülnek többe,
a Tequila Sunrise ára pedig csaknem 73,4 százalékkal növekedett.

Hasonlóan fájó lehet a kontó a magyar napijegyesek tömegének, ha egy gyrosba harapnának – pitában 3000, boxban 4000 forintot kérnek a Szigeten, míg egy emberes adagért már egy ötezrest kell elővenni (persze csak képzeletben, hiszen idén is feltöltött jegyekkel lehet kizárólag fizetni). Egy vega tortilla 2500 forintba kerül.

Kedd délután még javában készültek a szerdai nyitásra. A Sziget idén hatnapos, tizedikétől tizenötödikéig tart: most nem bonyolítottak mínuszakárhanyadik napokkal. Fotó: Knittel Martin, Forbes

Ezeken az árakon persze lehet hüledezni, de azért azt is érdemes szem előtt tartani, hogy nemzetközi viszonylatban ez még mindig az olcsóbb kategóriába számít. A legnagyobb vesenytársaknál, például a barcelonai Primavera Soundon inkább kétezernél kezdődnek a sörárak – való igaz, hogy a nyugati közönség pénztárcájának ez kevésbé jelent gondot, viszont a Sziget esetében is ők azok, akik felfelé tornásszák az egy főre jutó átlag költést (a hetijegyeket például rendszeresen több nemzetközi látogató veszi).

Erre jön rá még az infláció, a brutális vendéglátóipari munkaerőhiány miatt megugró staff fizetések, és a tudat, hogy két évig parlagon állt a Hajógyári – a Sziget 70 százalékát 2018-ban felvásárló amerikai Providence Equity Partners pedig minden bizonnyal már alig várja, hogy profitot is termelhessen a 15,2 milliárd forintos befektetésén.

Több napon is teltházas Sziget lehet, a VIP különösen jól megy
A jegyárak ugrása sem tántorítja el (jelentősen) a magyar közönséget attól, hogy egy-egy napon végigdöcögjön a K-hídon. Szerdán, pénteken és szombaton már teltházat várnak a szervezők, főként a Dua Lipával fémjelzett szerdai napnál figyelmeztetnek: aki nem szeretne lemaradni, az még elővételben vásároljon jegyet. A nagy tömeg terelése érdekében a Sziget belső forgalmát újratervezték, hogy a nagyobb érkezési és távozási hullámnál a lehető legbiztonságosabb módon működjön a be- és kiengedés.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy minél hamarabb érkezzünk a nagykoncertek előtt, hogy elkerüljük a torlódást és ne passzírozzon 2-3 órán át a tömeg.

Skybox is jár – a leggazdagabbaknak. Fotó: Knittel Martin, Forbes

A tömegterelés mellett hasonló újdonság, hogy a tehetősebb vendégeket is kifejezetten szeretnék a VIP-részleg felé terelni – ami a jegyeladásokat nézve kiemelkedően sikeresen megy. Az 57-59 ezer forintos VIP napijegyek közül a szerdai, pénteki és a szombati el is fogyott, a vásárlókat külön sávos beengedéssel, kibővített nagyszínpados lelátóval és új VIP zónákkal (a Colosseumban, a Party Arénában és a Freedome-ban) várják a szervezők prémium szolgáltatások sorával.

fotó: Knittel Martin

forras – forbes.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség