Egyre hidegebb, egyre szelesebb, egyre csapadékosabb – hétvégi időjárás

Nincs mese, megérkezett az ősz csütörtök délután, úgy tűnik, visszatarthatatlanul.

   

 Pénteken lehűlés kezdődik és változékony őszi idő várható a hétvégén. Megélénkül a szél és többfelé, többször kell számítani csapadékra is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.


Pénteken nyugat, délnyugat felől fokozatosan megnő, megvastagszik a felhőzet, többórás napsütés az északi megyékben várható. Nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, zápor, míg északkelet felé haladva csökken a csapadék esélye. Az ország nagy részén az északnyugati, míg délnyugaton az északi, északkeleti szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 25 fok között alakul, a tartósan felhős nyugati tájakon lesz hűvösebb és északkeleten a legmelegebb.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország délkeleti felén többfelé, máshol elszórtan valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható. A keleti határ közelében lehet számítani az enyhébb, a csapadékosabb délnyugati tájakon a hűvösebb időre.

Vasárnap délutánra északkeleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén akár több órára is kisüthet a nap, ugyanakkor napközben nyugat, északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek. Az összefüggőbb csapadékzóna kelet felé távozik, mögötte elszórtan valószínű zápor, főleg északkeleten egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Nyitókép: Cavan Images / Getty

forrás – infostart.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség