Újraindítják az ország egyik legnagyobb erőművét

Újjáéleszti a Veolia a Vértesi Erőműhöz tartozó, 2015 vége óta szünetelő Oroszlányi Erőművet, ami Magyarország ötödik legnagyobb szén- és biomasszatüzelésű erőműve.

   

 A Veolia energetikai üzletága több mint 60 állami és önkormányzati intézményt, 66 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telepet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 14 városban több mint 270 000 távfűtött lakás és közintézmény fűtéséről gondoskodik. A cégcsoport által évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani.


A magyarországi Veolia csoporthoz tartozó CHP-Invest Kft. és az Újpalotai Energia Kft. már át is vette az MVM Zrt. tulajdonában lévő Vértesi Erőmű Zrt.-től a jelenleg konzervált állapotban lévő Oroszlányi Erőmű eszközparkját, közölték a Forbes.hu-val hétfőn.

A Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi Erőmű telephelye Magyarország 5. legnagyobb, jelenleg szén- és biomasszatüzelésű erőműve, amely 2015. december 31. óta van üzemszüneti állapotban.

Az új tulajdonos célja az erőmű felújítása és korszerűsítése,

majd vegyes tüzelésű, zömmel biomassza és kisebb részben anyagában már nem hasznosítható, de energetikai célra előkészített szelektált hulladék (SRF) bázison történő újbóli üzembehelyezése. A fejlesztés részeként a korábban szén- és biomasszatüzelésű erőművi blokkokat átalakítják 2×50 megawattos villamos teljesítménnyel.

A fejlesztés nagyban hozzájárul Magyarország a megújuló energiaforrások felhasználása (+0,6%), a széndioxid kibocsátás csökkentés terén vállalt nemzetközi kötelezettségeinek teljesítéséhez, valamint szolgálja a munkahelyteremtés (200 közvetlen és 250-300 a beszállítóknál), a fenntarthatóság és az innováció célkitűzéseinek teljesülését is.

forrás – forbes.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség