A férfiak is figyeljenek egészségükre! (x)

Kedvezmények a Budai Egészségközpontban férfiak számára novemberben.

   

 A férfiak hajlamosak kisebb figyelmet fordítani az egészségükre, kevésbé veszik komolyan a panaszokat, illetve a megelőzés fontosságát. A Budai Egészségközpont minden év novemberében erre a problémára hívja fel a figyelmet, ezért több szakrendelés esetében kedvezményeket biztosít a férfi páciensek számára és számos hasznos tartalmat oszt meg online felületein az egészségmegőrzés témakörében.


A férfi egészséghónap jelentősége
Az egészséghónap keretében urológiai vizsgálat prosztatarákszűréssel, hepatológiai vizsgálat májfunkció laborcsomaggal, valamint neurológiai, sebészeti, proktológiai és tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálat vehető igénybe 20% kedvezménnyel. A szakterületekre jellemző mindennapi problémák mellett ezek az orvostudományi szakmák foglalkoznak több daganattípus diagnosztikájával, kezelésével, utánkövetésével. A férfiaknál a tüdőrák, a prosztatarák, a végbélrák (a vastagbélrákkal együtt), a májrák és a húgyhólyagrák egyaránt a leggyakoribb rákos megbetegedések közé tartozik. Mivel a tünetek gyakran csak előrehaladott állapotban jelennek meg, ezért a szűrővizsgálatok jelentősége kiemelkedő abban, hogy időben felismerjük a daganatos elváltozásokat, így javítva a kezelési, gyógyítási folyamatok eredményességét.

A férfitest egyik legkényesebb pontja
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is, ezért a negyven év feletti férfiaknak évente kellene rákszűrésre menniük. A prosztata mintegy körbeveszi a húgycsövet, és a daganat kezdetben nem okoz tüneteket, de növekedése által vizelési nehézségeket okozhat. Később, előrehaladott állapotban betörhet a húgyhólyagba vagy a húgycsőbe, így véres vizeletet, véres ondót, gáti, keresztcsonti, deréktáji fájdalmakat okozhat. Az általános daganattünetek mellett gyengeség, fogyás, vérszegénység is jelentkezhetnek.

Ne halogassuk az orvos felkeresését!
A szűrővizsgálatok mellett természetesen nagy jelentősége van annak is, hogy enyhe panaszok esetén is felkeressék a megfelelő orvost a férfiak, ne halogassák a vizsgálatokat addig, amikor már komolyabb fájdalmaik, szövődményeik vannak. Novemberben a Budai Egészségközpont kiváló lehetőséget nyújt, hogy a férfiak kedvező áron, modern, jól felszerelt magánegészségügyi környezetben, tapasztalt szakorvosok gondos vizsgálatán vehessenek részt egészségük megőrzése és fejlesztése érdekében.

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség