Igazi nagyhal akadt az MNB hálójába

A pénzügyi felügyelet által pénteken letiltott Falcon cégcsoport mögött Sólyom Sándor üzletember állt, akit már az 1990-es években csalással, hűtlen kezeléssel vádoltak, emberrablási ügybe is belekeveredett. Az egyik ügyfele szerint viszont tisztességes és ártatlan.

   

 Dühös, részben idézhetetlenül trágár hangvételű olvasói levélben reagált a Falcon pénzügyi csoport egyik ügyfele a Napi.hu-nak arra a hírre, miszerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tiltott betétgyűjtést és piramisjáték építését gyanítva feljelentette a rendőrségen a Falcon Kereskedőház és a Falcon Benefit nevű céget. Az ügyfél szerint nem történt bűncselekmény, őt rendben kifizette a cég mindaddig, ameddig az MNB be nem avatkozott a folyamatokba.


A lap kereste Sólyom Sándor Tamást, de ahhoz a korábbi telefonszámhoz, amelyet megadtak hozzá, nem volt hozzárendelve előfizető. A vállalkozónak – a céges nyilvántartás szerint – egy budapesti, XIII. kerületi, Kassák Lajos utcai panelházban van a bejelentett lakcíme. Ugyanitt van a Falcon Kereskedőház és a Falcon Benefit székhelye is. A kapucsengőn is szerepel a neve, de a lakásban albérlők laknak, akiknek elérhetőségük sincs az üzletemberhez, mert közvetítőcégen keresztül vették ki a lakást.

Sólyom Sándornak az Opten nyilvántartása szerint összesen 25 cégben van érdekeltsége, ezek közül 10 áll kényszertörlés alatt, hél felszámolás, kettő pedig végelszámolás alatt. A közvetve hozzá köthető cégek száma ezen felül 41, ezekből 13 áll kényszertörlés, 14 felszámolás egy pedig végelszámolás alatt.

A jelenleg 62 éves vállalkozó zűrös ügyei miatt már az 1990-es évektől rendszeresen szerepelt a médiahírekben, ezek közöttbotrányok, nyomozások, bűncselekmények és jogerős ítéletek is vannak,

például emberrablási ügy miatt, a vállalkozó azonban mindig újrakezdi a bizniszt.

A Falcon Kereskedőház Kft. vegyesen teljesített az elmúlt években, 2020-ban 87 millió forint volt a forgalma, tavaly viszont ennek még a tizede sem, mégis elért 3,76 millió forintos nyereséget. A Falcon Benefitről nincsenek pénzügyi adatok, frissen alapított cég, csak az idén júliusban jegyezték be. A mindössze 3 millió forintos, főtevékenységét tekintve üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó vállalkozásnak egy valamiből van feltűnően sok: bankszámlából. Összesen 35-öt nyitottak különféle bankoknál, igaz, ezekből hetet meg is szüntettek néhány hét után.

Az MNB közlése szerint a cégcsoport Budapesten és két vidéki városban tevékenykedett, Pécsett és Debrecenben. A honlapjuk szerint is ezeken a helyeken voltak irodáik. Sólyom Sándor a jól ismert utalványüzletet gondolta újra, három hónapos futamidő mellett 100 százalékos hozamot ígért a befektetőinek, amit állítólag eddig ki is fizetett – az olvasói levél erről tanúskodik, az MNB viszont keresztülhúzta a számításokat. A jegybank ugyanis jogosulatlan betétgyűjtést látott az akcióban, és piramisjátékot gyanított az ügyben.

Nyitókép: guinevra/Getty Images

forrás infostart.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség