Nem tud talpra állni a Nagykörút

Számos boltban a frissében ott hagyott dolgok azt sugallják, még csak most zártak be.

   

 A koronavírus, a gazdasági válság és a rezsikrízis együttesen olyan hatással jelentkezik, hogy még a legfrekventáltabb helyeken sem képesek talpon maradni a boltok Budapesten; mint a G7 összeállítása rámutat, a 4+4 kilométer hosszú Nagykörúton minden ötödik bolthelyiség kong az ürességtől és elenyészik.


Ami van: bankfiók, patika, szexshop, kebabos, mozi, színház és szálloda, valamint kosz. Ami nincs: rendezett porták, egységes, koncepciózus kinézet, térkő vagy zöldfelületek, használható padok és minőségi burkolatok.

A portál összeszedte a körúti portájú üzleteket, ezekből 662 van a körút két oldalán (a nagy tereken lévőket nem számolták, csak a körúti címűeket), ezek közül 129 üresen áll.

A kirakatokból jól látszik az otthagyott berendezések alapján, hogy sok bolt csak nem régen zárt be.

A működő üzletekből étterem a legtöbb, ezt követik a kocsmák, italboltok (a bulinegyed peremén). De (arab) fodrászatból és pénzváltóból is több van itt ma már, mint ruha- vagy cipőboltból. Könyvesbolt pedig ma már csak hat van.

Nyitókép: bkk.hu

 


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

Frissítve: 2023-01-04 09:41:41

További híreink

Cs 16:43

Egymás után három áprilisban maradt 10 fok alatt az átlaghőmérséklet Magyarországon. És csapadékosabb is volt a hónap az elmúlt 30 év átlagánál, de országrészenként óriásiak voltak a különbségek.

Tovább
Cs 16:27

Hamisított oltási igazolványok miatt kutatta át a brazil rendőrség Jair Bolsonaro volt elnök házát - közölte szerdán a TV Globo helyi televízió.

Tovább
Cs 16:11

Azt, amire rájött, már nem tudjuk megnézni, ugyanis az Arezzó közelében található Romito di Laterina híd romokban áll.

Tovább
Cs 15:55

Ukrajna nem intézett támadást sem Moszkva, sem Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen - jelentette ki szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Helsinkiben.

Tovább
Cs 15:38

Nancy Faeser szerint áttörést hozhat az unió menekültpolitikájában a német kormány javaslata. A belügyminiszter egyenesen történelmi lehetőségről beszélt, utalva arra, hogy a migráció kordában tartását az indítvány szerint az EU külső határain folytatott menedékjogi eljárással lehetne biztosítani.

Tovább
Cs 15:19

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerdán "kétnapos, a biztonságot középpontba helyező út részeként" Magyarország Ukrajnával határos, északkeleti határvidékére utazott - közölte az Egyesült Államok nagykövetsége.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség