Mintha egy pozícióról megfeledkeztek volna a béremelések közepette az Aldinál

Az Aldi fizetései az utóbbi években önmagukon túlmutató jelentőségre tettek szert a magyar nyilvánosságban. Ezzel kapcsolatban derült ki valami érdekesség.

   

Tavaly év elején egységesen 8 százalékos béremelésben részesültek a német tulajdonú kiskereskedelmi hálózat magyarországi dolgozói, majd erre jött egy évközi emelés, ami pozíciótól függően 8 és 19 százalék közötti volt. Ezután idén januárban az értékesítési, logisztikai és irodai munkakörökben egységesen 10 százalékos emelésben részesültek dolgozók. Vagyis egyéves távlatban az Aldi-dolgozók nagy többsége nagyobb emelést kapott, mint a tavalyi 14,5 százalékos infláció – írja a G7.

Ehhez képes kifejezetten érdekes, hogy regionális értékesítési vezetőket most is lényegében ugyanazzal a juttatási csomaggal igyekszik magához csábítani a cég, mint közel másfél évvel ezelőtt. 2021 októberében, az Aldi toborzási eseményén elhangzott információk alapján, hogy a láncnál középvezetői posztnak számító pozícióra bruttó 1,2 milliós fizetéssel és egy 3-as BMW-ben megtestesülő vállalati autóval csábították a jelentkezőket. (A juttatási csomagnak még más elemei is lehettek, például a céges telefon.)

A vállalat múlt hét csütörtökön tartotta legújabb – sorrendben negyedik – hasonló rendezvényét, és ami a juttatásokat illeti ugyanazt ajánlják. A kedvezmények nélküli nettó 798 ezer forint, épp akkora, mint a másfél évvel ezelőtti. Ám míg akkor ez az országos nettó medián bér 3,5-szerese volt, ma már csak a 2,7-szerese – jegyzi meg a gazdasági portál.


Nyitókép: Bihlmayer Fotografie/Getty Images
forrás infostart.hu

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség