Hallgatózni fog a Call of Duty: bejelez a gyűlöletbeszédnél a rendszer, ezt letiltani sem lehet

Mesterséges intelligenciát vet be az egyik legnépszerűbb belsőnézetes lövöldözős játék.

   

Az indulatokkal teli, különösen a kisebbségeket és a nőket célzó „csevegés” régóta gondot jelent az online játékterepeken. Ráadásul minél népszerűbb egy játék, annál égetőbb a probléma a játékosok óriási száma miatt. Érthető, ha a Call of Duty is igencsak érintett: havonta ugyanis körülbelül 90 millióan játszanak vele.

De hamarosan vége ez effajta rosszul értelmezett szólásszabadságnak, ugyanis a játék mesterséges intelligencia bevetésével fog figyelni a gyűlöletbeszédre – adta hírül a SkyNews. A játék mögött álló Activision szerint a beépített eszköz gépi tanulási technológiát használva valós időben lenne képes azonosítani a diszkriminatív nyelvezetet és a zaklatást. Ezt a moderációs eszközt ToxModnak hívják, és a Modulate nevű cég gyártja. Mindenesetre az Activision technológiai igazgatója nagyon bízik abban, hogy ez segíthet, hogy a játék „szórakoztató, korrekt és barátságos élménnyé váljon minden játékos számára”.


© Call of Duty

A Call Of Duty magatartási kódexe tiltja a megfélemlítést és zaklatást, beleértve a faji, szexuális irányultság, nemi identitás, életkor, kultúra, hit és származási ország alapú sértéseket. Az Activision már eddig is figyelt erre, és ahogy a technológiai igazgató megjegyezte, már meglévő eszközeinek köszönhetően (beleértve a játékosok bejelentésének lehetőségét, valamint a szöveges csevegés és a sértő felhasználónevek automatikus figyelését) nagyjából már egymillió fiókot láttak kommunikációs korlátozással.

A ToxMod lehetővé fogja tenni ezen erőfeszítések hatékonyságának javítását, többek között az ilyen viselkedés súlyosság alapján történő kategorizálásával, mielőtt emberi beavatkozásra kerülne sor.

A játékosok nem tudják letiltani, hogy a MI lehallgassa őket, hacsak nem tiltják le teljesen a játékon belüli beszélgetést. A mesterséges intelligencia alapú figyelés eddig a Call Of Duty Modern Warfare II és Warzone játékba került bele, de egyelőre csak az Egyesült Államokban. A teljes bevezetés a következő rész, a Modern Warfare III november 10-i megjelenésével kezdődik.

hvg.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

Hoppá - Ők már megkapták a koronavírust

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség