Colca-Cola vagy Pepsi? Android vagy iPhone? - Ítéletet mondtak a fogyasztók

A márkahűség erős kapocs és óriási fegyvertény lehet a fogyasztói cikkeket gyártó vállalatok kezében.

   

Már nem lepődünk meg, ha azt látjuk, hogy egy-egy új iPhone bevezetésénél kígyózó sorok állnak az üzletek előtt. Akkor sem, ha valaki nagy lelkesedéssel bizonygatja, hogy a Coca-Cola az igazi, a Pepsi csak utánzat.

A márkahűség erős kapocs és óriási fegyvertény lehet a fogyasztói cikkeket gyártó vállalatok kezében. De kik a nagy nyertesek? Egy friss felmérés most arra keresett választ, hogy mely márkák rendelkeznek a legnagyobb fogyasztói lojalitással, a listáról a top 10 céget mutatja be a CNBC

A DesignRush a Fortune 100 cégeket elemezte és állította sorrendbe olyan mérőszámok alapján, mint a vállalatok pénzügyi eredményei, a fogyasztói értékelések száma és átlagos értéke, a közösségi média aktivitás és reakciók, és az ügyfélszolgáltatással kapcsolatos Google-értékelések, de figyelembe vették azt is, hogy egy ügyfél milyen valószínűséggel ajánl egy szolgálatást a barátainak.

Íme a top 10:

Alphabet

A Google anyavállalatát nem kell bemutatni senkinek, amellett, hogy alá tartozik

az internetes keresőóriás, üzemelteti a YouTube videómegosztót is és megalkotta az Android operációs rendszert, ami a világ első számú mobil operációs rendszere piaci részesedés alapján.

Lowe’s

A barkácsáruházlánc a második legnagyobb az Egyesült Államokban a Home Depot után. A hazai piacán kívül még Kanadában és Ausztráliában volt jelen egy ideig néhány üzlettel, de miután nem teljesítették be a várakozásokat, így kivonult mind a két országból.

Intel

A világ egyik legnagyobb chipgyártója, amely a legnagyobb számítógépgyártóknak, többek között a Dellnek, a HP-nek és a Lenovónak is gyárt chipeket.

Apple

Az iPhone, a Macintosh számítógépek és az iPadek gyártója. A céget annak idején az alapító, Steve Jobs mentette meg a csődtől, jelenleg pedig már a legnagyobb amerikai tőzsdei vállalat piaci kapitalizáció tekintetében. Ügyfelei lojalitását jól mutatja, hogy még a mai napig sorban állás van az üzletek előtt, amikor megkezdődik a legújabb okostelefonok értékesítése. A felmérésben az Apple ügyfélszolgálata meglepően gyengén szerepelt – írja a CNBC.

The Coca-Cola Company

Az eredetileg gyógyszernek készült Coca-Cola a világ egyik legismertebb szénsavas üdítőitala, csaknem minden országban forgalmazzák. Ma már sportitalokat, alkoholos italokat és kávékat is gyárt a vállalat, olyan márkák tartoznak alá, mint a Costa Coffee, a Powerrade, vagy a Fuzetea.

PepsiCo

A Coca-Cola ősi riválisa, a PepsiCo nem csak italokat értékesít, de snackeket is, legismertebb márkái a Cheetos, a Doritos és a Lay’s. A sportitalok piacáról sem akart kimaradni, 2001-ben megvásárolta a Gatorade márkát.

Amazon

Jeff Bezos vállalata egy internetes könyváruházból lett e-kereskedelmi óriás és a médiapiac jelentős szereplője streaming szolgáltatásával. A cloud szolgáltatások területén is sikeres, az üzletág mostanra a fő profit driver lett a cégnél.

The Allstate Corporation

Az Allstate egy amerikai biztosítótársaság, amely már több mint 90 éves múltra tekint vissza.

Microsoft

Amerikai szoftveróriás, a Windows operációs rendszer és az Office irodai programcsomag atyja, amelynek alapítója éveken keresztül a világ leggazdagabb emberének számított, köszönhetően a vállalat sikereinek. Jelenleg is az előkelő ötödik helyet foglalja el Bill Gates a Bloomberg milliárdos listáján 128 milliárd dolláros vagyonával.

Johnson & Johnson

A gyógyszerek és az orvostechnológia a fő fókuszterület az amerikai egészségipari vállalatnál és annak ellenére felkerült a leghűségesebb fogyasztókkal rendelkező márkák listájára, hogy több botrány is kirobbant a cég körül. A Johnson & Johnson volt az első cég, amelyet a bíróság felelősnek ítélt a 2017-ben indult amerikai opioidválságban. A vádak szerint rákkeltő anyagot tartalmazó babahintőpora miatt több tízezren perelik és a koronavírus-vakcinája kapcsán is voltak kérdőjelek vérrögképződéses esetek következtében.

portfolio.hu


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a profikaneten Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et. Megéri!

További híreink

H 11:36

Az új intelligens asszisztenst számos területen és okostelefonokon is lehet majd használni.

Tovább
H 10:30

A költségvetés helyzetével kapcsolatos aggasztó nyilatkozatok negatívan érintették a forintot.

Tovább
H 09:46

A reálkereset 2 %-al csökkent az egy évvel korábbihoz képest.

Tovább
H 09:11

A vádak szerint Moszkva szándékosan az éhínséget használta fegyverként.

Tovább
H 08:14

Huszonnégy országban van kolerajárvány

Tovább
H 06:56

Változékony marad időjárásunk, a csapadék mellett viszont meleg időre számíthatunk.

Tovább

Belföld

FÓKUSZBAN A VÍRUSOK

Fókuszban a sztárvilág

Fókuszban a sport

Fókuszban az egészség