Dr. Fülöp Tibor
kardiológus — belgyógyász - diabetológus . DEOEC - Kardiológiai Klinika
Rövid bemutatkozás:
Elsősorban szív- és érrendszeri problémákkal, valamint cukorbetegségben szenvedő betegek kezelésével foglalkozik.
Önéletrajz:

1982-ben szerzett diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Végzést követően közel tíz évig dolgozott a debreceni Kenézy Gyula Kórház belgyógyászati osztályán. Itt szerzett 1988-ban belgyógyászati, majd diaetológusi szakvizsgát. Ezt követően, a családi hagyományokat folytatva kardiológusi pályára lépett. Az akkori Szív- és Tüdőgyógyászati Klinikán kezdte meg pályafutását. . Időközben sikeres szakvizsgát tett kardiológiából. Immár 18 éve dolgozik a Debreceni Egyetem Kardiológiai Klinikáján, mint osztályvezető adjunktus kardiológus és diaetológus.

A fő vezérelve, ha egy koron ária betegnél miokardiális infarktusra derül fény, akkor keresni kell a cukorbetegséget, illetve minden cukorbetegnél időről-időre fel kell mérni, hogy nem jelentkezik valamilyen kardiovaszkuláris megbetegedés. Ennek a kardi-metabolikus szemléletnek megfelelően az intézet ambulanciáján kardiológiai és diaetológiai szakrendelésen várja a betegeket. Ugyanakkor noninvazív kardiológusként a terheléses EKG-laboratóriumot vezeti. Expert minősítéssel évente 5000-5500 echokardiográfiás vizsgálatot végez. Az osztályán a kórházi kezelést igénylő terápia-beállítás illetve szívműtét előtti invazív kivizsgálás is a feladatai közé tartozik.

2007-ben PhD tudományos fokozatot szerzett. Rendszeresen publikál és előadásokat tart. Magyar és külföldi kongresszusokon egyaránt részt vesz. Mindemellett a magyar és a külföldi hallgatók oktatásban, posztgraduális képzésében is tevékenykedik.

Nős, felesége körzeti gyermek háziorvos. Jelenleg fia végzős orvostanhallgató, aki szintén a szülői és a nagyszülői hagyományoknak folytatva szintén kardiológusi pályára készül.