Dr. Clemens Marcell
kardiológus — DEOEC
Rövid bemutatkozás:
Fő érdeklődési területe a szívritmuszavarok kezelése, ami magába foglalja a szívritmuszavarok katéteres úton történő kezelését, ablációját, illetve különböző ágait a pacemaker terápiának.
Önéletrajz:

2003-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 2004-ben kezdte meg pályafutását a debreceni Kardiológiai Klinikán, mint rezidens. 2010 májusában sikeres szakvizsgát tett kardiológiából.

Fő érdeklődési területe a szívritmuszavarok kezelése. Ez magába foglalja a szívritmuszavarok invazív katéteres úton történő kezelését, ablációját, illetve különböző ágait a pacemaker terápiának.

A pacemaker-kezelés elsősorban lassú szívműködés, szédülés, fáradékonyság esetén javallott, de vannak speciálisabb esetek is, amikor a súlyos szívelégtelenséggel küzdő betegeknél beültethető defibrillátort kell alkalmaznia a szakembereknek. Aktívan részt vesz a magyar és angol nyelvű hallgatói oktatásban.

2005-ben nősült. Felesége szintén orvos, Debrecenben a Bőrgyógyászati Klinikán dolgozik. Két kislány büszke édesapja. Anna 2007-ben, míg Villő 2010-ben látta meg a napvilágot.