Dr. Szűk Tibor
kardiológus — tüdőgyógyász - DEOEC - Kardiológiai Klinika
Rövid bemutatkozás:
A kardiológián belül az invazív kardiológia a főbb érdeklődési területe. Ez idáig mintegy 7ezer diagnosztikus szívkatéterezést és 3 ezer koszorúér tágítást végzett, ebből mintegy ezer esetben sürgősségi körülmények között.
Önéletrajz:

1967-ben született Debrecenben. Általános orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte 1991-ben, summa cum laude minősítéssel. Pályafutását az akkor még Szív- és Tüdőgyógyászati Klinikán, a jelenlegi  Kardiológiai Klinikán kezdte. Azóta is ott dolgozik. 1995-ben tüdőgyógyászatból, 1998-ban kardiológiából szerzett szakképesítést.

Jelenleg egyetemi adjunktusként, osztályvezetőként, illetve a szívkatéteres labor helyettes vezetőjeként tevékenykedik a Kardiológiai Klinikán. Főbb érdeklődési területe az invazív kardiológia. 1996 óta mintegy 7ezer diagnosztikus szívkatéterezést és 3ezer koszorúér tágítást végzett, ebből mintegy ezer esetben sürgősségi körülmények között.

Több külföldi tanulmányúton vett részt, többek között Belgiumban és Lengyelországban. Tagja a Magyar, illetve az Európai Kardiológusok Társaságának. Kutatásaiban a thrombocita (vérlemezkék) aggregáció gátlásával foglalkozik. Tudományos, egyetemi doktori fokozatát is ebben a témában szerezte 2008-ban. A Debreceni Egyetem munkatársaként aktívan vesz részt hazai és a külföldi orvostanhallgatók oktatásában.Ezek mellett a miskolci és a kecskeméti szívkatéteres műtő külső munkatársa.Gyakran tart előadást hazai, illetve külföldi kongresszusokon és találkozókon.

Nős , felesége pszichológus. 3 gyermek büszke édesapja.