Prof .Dr. Pfliegler György
Ritka Betegségek Tanszéke - DEOEC
Rövid bemutatkozás:
A ritka betegségeken túlmenően sokat foglalkozik a véralvadás zavaraival, a trombózisos megbetegedésekkel és a vérzékenységgel.
Önéletrajz:

1975-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen.  Klinikai Laboratóriumi (1978), belgyógyászati (1984), haematologiai (2000) és egészségügyi menedzser (2004) szakképesítést szerzett.

Pályafutását a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Élettani Intézetében kezdte, mint gyakornok. Majd  a II. számú Belgyógyászati Klinikán folytatta pályafutását. Jelenleg a Ritka Betegségek Tanszékének vezetője, és a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság elnöke.

Emellett a Magyar Hippel Lindau Társaság alelnöke, az OSZMK Ritka Betegségek Szakértői Csoport információ-képzési felelőse. Több külföldi szervezet tagja (American Society of Haematology, Gesellschaft für Thrombose und Haemostaseforschung) és nem utolsó sorban az ETFET (European Task Force for Sharing Expertise in Thrombosis) szakértője.

A ritka betegségeken túlmenően, sokat foglalkozik a véralvadás zavaraival, a trombózisos megbetegedésekkel és a vérzékenységgel. A Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság elnökeként módja volt megszervezni és megszerkeszteni a Magyar Antitrombótikus irányelveknek két kiadását. Ez a kiadvány 27 szakmai kollégium együttműködésével jött létre.  Publikációs tevékenységéért számos díjat kapott. (Springer Orvostudományi Nívódíj, Medicina Könyvkiadó Nívódíj, Legjobb klinikai témájú tudományos közlemény, 2003)

Nős, felesége radiológus. Három lány büszke édesapja. Szabadidejét elsősorban velük tölti, de ha ideje engedi szívesen olvas, elsősorban történelmi témájú könyveket.