Prof. Dr. Bártfai György
Szülészet-nőgyógyászat— SZOTE
Rövid bemutatkozás:
Szülész-nőgyógyász. Fő szakterülete: a perinatológia,a reprodukciós endokrinológia, a családtervezés és a fogamzásgátlás, valamint a hormonális változások az öregedés kapcsán.
Önéletrajz:

1969-ben szerzett diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően a szegedi  Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán kezdett dolgozni. 1974-ben sikeres szakvizsgát tett szülészet-nőgyógyászatból.

Jelenleg egyetemi tanár, intézetvezető helyettes. Egyik fő érdeklődési területe a perinatológia. Kandidátusi értekezését 1984-ben fogadták el majd 1999-ben megvédte MTA doktori disszertációját, melynek témája a magzat viselkedése és a magzati szívműködés észlelése.

Fő szakterülete: a perinatológia,a  reprodukciós endokrinológia, a családtervezés és a fogamzásgátlás, valamint a hormonális változások az öregedés kapcsán. 

Aktívan részt vesz a tudományos közéletben: több hazai és nemzetközi tudományos társaság tagja és vezetőségi tagja. Nemzetközi kongresszusokon gyakran tart előadást. Két alaklommal volt 1-1 éves tanulmányúton előbb Svédországban, majd az USA-ban. Több mint 100 közleménye és 5 könyvfejezete jelent meg magyar és angol nyelven.

Felesége fül-orr-gégész, két gyermeke van. Az orvosi pályán lánya követi, aki szemész, fia pedig mérnök.

Szereti a zenét, a képzőművészetet és az irodalmat. Érdeklik az orvostörténeti munkák is.