Dr. Köves Péter
egyetemi tanár
Rövid bemutatkozás:
Elsősorban alvásmedicinával, alváskutatással foglalkozik.
Önéletrajz:

Neurológus, pszichiáter, neurofiziológus szakorvos, epilepszia, stroke szakértő. Alvásmedicinával, alváskutatással 15 éve foglalkozik. Az orvostudomány kandidátusa.

Értekezésének témája : A többműszak különböző formáiban dolgozók alvás és ébrenléti zavarai, az alkalmasság speciális szempontjai, az alkalmazkodást javító tréningek alapjainak kidolgozása. A Magyar Alvástársaság egyik alapítója, korábbi főtitkára, jelenlegi elnöke.


Főbb szakmai területei:
1. Többműszakos munkakörben dolgozók sajátos alvás- és ébrenléti viszonyai, a rendellenességek kezelése és megelőzése.
2. A napközbeni aluszékonyság és mentális deficit általános vonásai és jellemzői az egyes alvásbetegség csoportok között.
3.Az alvásfüggő mozgászavarok patofiziológiája, diagnosztikája, terápiája, összefüggésének vizsgálata a dopamin- hiányos mozgás- és mentális zavarokkal.

E témakörökből 2 könyvet, több könyvfejezetet, 50 magyar és idegen nyelvű közleményt írt. Az elmúlt 15 év alatt hazai és külföldi kongresszusokon számos előadást és továbbképzést tartott. Az alvásmedicína hazai szakmai ajánlásainak szerkesztésében és az alvásdiagnosztikai hálózat kiépítésében 1995 óta vesz részt.