Prof. Dr. Csanádi Zoltán
DEOEC - Kardiológiai Intézet
Rövid bemutatkozás:
Kardiológus. Fő szakterülete a szívritmuszavarok kezelése. A szívelégtelenségben szenvedő pácienseknek bizalommal fordulhatnak hozzá.
Önéletrajz:

1984-ben végzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 1991-ben belgyógyászatból, 1996-ban kardiológiából tett szakvizsgát. Szakmai fejlődésében meghatározó volt az 1992 és 1995 között a Kanadában eltöltött évek, ahol a szívritmuszavarok újfajta kezelési módjait, valamint  a katéteres és részben eszközbeültetésen alapuló módszereit sikerült elsajátítania.

Visszatérését követően a  II. számú Belgyógyászati Klinika Kardiológiai Centrumában kezdett el dolgozni. Itt alapozta meg a külföldön elsajátított szív-elektrofiziológiai tevékenységeket, mely számos újszerű és korszerű kezelést foglal magában. Közel 8 éve a debreceni Kardiológiai Klinika munkatársa, ahol szintén az ő nevéhez köthető a szív-elekktrofiziológiai tevékenységek bevezetése.

Egyetemi docens, jelenleg az Aritmia osztály vezetője. Elsősorban ritmuszavaros betegekkel foglalkozik, a szívelégtelenségben szenvedő páciensek bizalommal fordulhatnak hozzá. Mindezek mellett a Magyar Kardiológusok Társaságának és az Európai Aritmia Társaságnak a vezetőségében is tevékenykedik. Kongresszusok és konferenciák szervezési feladatait látja el és előadásokat tart. Aktívan részt vesz a magyar és angol nyelvű hallgatói oktatásban.

Négy gyermek boldog édesapja. Szabadidejében szívesen vitorlázik a Balatonon és az Adriai-tengeren.